Koli & Lieksa
Matkailuportaali

Ainutlaatuisia maisemia. Ikimuistoisia kokemuksia.

Koli & Lieksa -portaali laajentaa matkailualueen tarjontaa.

Suomen suosituimpiin matkailukohteisiin kuuluvan Kolin alueelle kaivattiin ratkaisua, joka toisi myös Lieksan alueen palvelut ja yritykset esille. Tavoitteeksi asetettiin kehittää uusi, kaikilta osin skaalautuva matkailuportaali, joka toisi esille laajemman aluekokonaisuuden kaiken tarjonnan – käyttäjäystävällisesti ja kaupallisesti toteutettuna.

Sisällöt ja rakenne määriteltiin yhdessä asiakkaan kanssa.

Projektin aloitusvaiheessa määrittelimme yhdessä sisältö- ja rakennesuunnitelman. Tämä toimi kummallekin taholle oivallisena apuna läpi koko projektin. Määrittelytyössä kävimme läpi myös teknologian puolen liittyen toiminnallisuuksiin sekä haluttujen ulkoisten palveluiden rajapintoihin.

Mobile First. Mobile Second.

Käyttöliittymäkonsepti suunniteltiin täysin mobiililähtöisesti, tavoitteenamme tuoda mahdollisimman selkeä ja helppo asiakaskokemus kaikille kohderyhmille.

Skaalautuva kokonaisuus mahdollistaa kasvun.

Lieksa-Koli -matkailuportaali on suunniteltu jokaiselta osaltaan skaalautuvaksi. Ja mikä mukavinta, kehittämiemme monimuotoisten sisältöelementtien ansiosta lähes kaikki on toteutettavissa suoraan WordPress-hallintaliittymästä käsin.
200 uutta yritystä tai 500 tuotetta ei tuota ongelmaa.

Rajapinnat ja integraatiot

Alueen ulkoilureitit haetaan reaaliajassa Outdoor Activen palvelusta. LieksaStoren aktiviteetit ja kaupankäynti on toteutettu Bokunin järjestelmään, jonka rajapinnasta kehitimme alueelle räätälöidyn ja helposti muokattavan toteutuksen. Alueen tapahtumat tuodaan Eventz Todayn palvelusta. Markkinoinnin automaatiosovellus HubSpot puolestaan saa monipuolista dataa asiakasliikenteestä, antaen tietoja kohdennettuun markkinointiin.

Data: Google PageSpeed Insights. Device: Desktop. 07/2022.

Data: SeoSiteCheckup. 07/2022.

Löydettävyys, nopeus ja toiminta.
Kaikki optimoitu.

Lieksa-Koli -matkailuportaali on suunniteltu toimimaan viiveettä kaikilla päätelaitteilla. Nopean käyttökokemuksen sekä näkyvyyden optimointi on ollut keskeisessä roolissa koko projektin ajan. Huolella tehty suunnittelu ja parhaiden teknologioiden käyttö mahdollistavat suorituskyvyn, jota harvoin nähdään näin laajassa matkailuportaalissa.

Yhteistyö Krow Digitalin kanssa on sujunut hienosti. Selkeät suunnitelmat, tavoiteaikataulujen noudattaminen ja säännöllinen yhteydenpito on helpottanut kummankin työtä sivuston rakentamisessa. Palvelu on ollut asiakaslähtöistä kaikin puolin. Yhteistyön tuloksena olemme saaneet raikkaat ja toimivat matkailun verkkosivut, joista olemme saaneet jatkuvasti hyvää palautetta asiakkailtamme.

MARI MUSTONEN

Projektipäällikkö, Lieksan Kehitys Oy LieKe

KROW WORK

Voimmeko olla avuksi?

Mika Puurula, henkilökuva

Mika Puurula

CEO, Suunnittelija


Lasse Haukka, henkilökuva

Lasse Haukka

Kehittäjä


Hannu Heikkinen

Suunnittelija

Krow Digital, Kasarminkatu 39, 87500 Kajaani