VUOKATTI
Matkailuportaali

Suomen monipuolisimman matkailukeskuksen verkkopalvelu

Vuokatti on Suomen monipuolisin, ympärivuotinen matkailukeskus. Alueen erinomaiset harrastusmahdollisuudet, monipuoliset maastot sekä helppo saavutettavuus ovat tehneet Vuokatista etenkin perheiden ja liikunnallisten matkailijoiden suosikkikohteen. Vuonna 2022 Vuokatti oli Suomen neljänneksi suosituin matkakohde.

Lähtökohdat

Vuokatissa tiedostettiin, että alueen matkailuportaalia on tarve kehittää monimuotoisemmaksi, kaupallisemmaksi sekä alueen yhteismarkkinointiin paremmin soveltuvaksi kokonaisuudeksi. Uudistuksen tavoitteiksi asetettiin kaupallisuuden kehittämisen rinnalla mm. helppo muokattavuus erilaisiin kampanjasivuihin, datan automatisoinnin kehitys integraatiolla sekä teknologisella puolella alusta, joka skaalautuu ja kehittyy kaikkiin tulevaisuuden tarpeisiin. Tästä uudistusprojektista vastaamaan valittiin Krow Digital.

Rakenne- ja konseptisuunnittelu

Johtoajatuksena suunnittelutyössämme oli löytää ratkaisut Vuokatin alueen yritysten palveluiden ja tuotteiden esilletuomiseen – yhteismarkkinoinnin reunaehtojen mukaisesti. Toinen merkittävä tekijä oli saada tämä monitahoinen kokonaisuus helposti muokattavaksi sivuston ylläpitäjien toimesta. Hyvän ennakkosuunnittelun ja teknisen puolen backend-kehityksen ansiosta toteutimme Vuokatille ratkaisun, jossa tämän laajan kokonaisuuden näkyvyyksien määritys ja hallinointi on helppoa ja nopeaa.

Rajapinnat ja integraatiot

Vuokatin matkailuportaalin taustalle on toteutettu rajapintoja mm. Visit Finlandin Datahubiin, Kainuun yhteismarkkinoinnin Arctic Lakelandiin, Elämys Groupin Koko Travel Planneriin sekä Eventzin tapahtumakalenteriin.

Kehitys markkinoinnin käyttöön

Kehitimme Vuokatille useita älykkäitä sisältöosioita, joilla pystytään helposti koostamaan kaikesta portaalin yritys- palvelu- ja tuotetarjoomasta halutunlaisia koonteja erilaisiin markkinointioperaatioihin. Käytännön tasolla kohdennetun markkinointisivun toteutus räätälöidyillä tuotteilla onnistuu vajaassa 15 minuutissa.

WordPress-kehitys ja optimointi

Verkkopalvelun teknologisena alustana toimii WordPress, johon kehitimme asiakkaalle täysin räätälöidyn toteutuksen. Teknologian suunnittelussa kiinnitettiin erityistä huomioita hakukonelöydettävyyteen, latausnopeuteen sekä palvelun skaalautuvuuteen tulevaisuuden tarpeisiin.

SUORITUSKYKY
98 / 100

OPTIMOINTI
100 / 100

Data: Google PageSpeed Insights. Device: Desktop. Time: 04/2023.

VUOKATTI & KROW

Konseptisuunnittelu

Käyttöliittymäsuunnittelu

Visuaalinen suunnittelu

Tekninen toteutus (WordPress)

Sisältötyöt

Hakukoneoptimointi

Analytiikka ja kehitys

KROW WORK

Voimmeko olla avuksi?

Mika Puurula, henkilökuva

Mika Puurula

CEO, Suunnittelija


Lasse Haukka, henkilökuva

Lasse Haukka

Kehittäjä


Hannu Heikkinen

Suunnittelija

Krow Digital, Ketunpolku 1B (Tieto 2), 87100 Kajaani    Tämä sivusto on suojattu reCAPTCHA:lla, ja siihen sovelletaan Googlen tietosuojakäytäntöä ja käyttöehtoja.